tirsdag den 17. januar 2012

Burgermarathon

2. Dag på Konditorskole, og jeg siger jer der gik burgermarked i den.

Vores projekt var, som i nok gættede allerede i titlen, at lave burgerboller.
Vi blev delt i 4 grupper, hvor vi alle fik udleveret en opskrift på bollerne.

Vi fulgte den og kom den i bagemaskinen og vupti! En times tid senere var der friske, nybagte boller.

Vi lærte desuden at folde chokoladesprøjter og at rulle en dej til en fletning. Ja umiddelbart en simpel ting, men det tog lige et par gange eller 7 før det var helt på plads.

Det færdige resultat så sådan ud:




Hvis i har lyst til opskriften, så kommer den også her:

2,5 L vand
225g gær
300g sukker
60g salt
350g klid
ca. 4 kg hvedemel
250 g røremargarine

1. Alle ingredienser blandes i køkkenmaskinen. Sæt dejkrog i.
2. Køretid 5-6 minutter. Æltes kraftigt.
3. Skal hæve i 2x10 minutter.
4. Del den op i stykker af 2500 g per stykke.
5. Hver bolle skal veje ca. 80 g.
6. Rul bollerne ud og pres dem flade.
7. Herefter pensles de med æg og sesamfrø fordeles udover.
8. Varmes i ovnen i 10 minutter eller til de har en let gylden kulør.


Denne opskrift er jo beregnet til et helt konditorhold, og svarer til 70 boller.
Så i kan jo sagtens nøjes med langt under halvdelen til privatbrug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar