lørdag den 26. oktober 2013

Blødende Chokoladehjerte

Det har været en rigtig hektisk tid, så det har været lidt svært at holde bloggen kørende de sidste par måneder. Skolestart, triste begivender osv. gør at bloggen ikke er blevet førsteprioritet. Men nu er jeg tilbage igen, og vil rigtig gerne oppe mig lidt. Vi starter lidt blød ud med en super nem, men super lækker kage-dessert, som sammen med lidt vaniljeis er to die for!!
Opskriften er udlånt fra Mette Blomsterbergs "Søde Sager".

Blødende Chokoladehjerte (Chokolade Fondant)
til 4 personer

Du skal bruge:
100 g god mørk chokolade 64%
100 g smør
50 g sukker
40 g mel
100 g pasteuriserede æggeblomme
50 g pasteuriserede æggehvider
evt. flormelis

Sådan gør du:
1. Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt.

2. 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler af bagepapir. Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene.

3. Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - absolut nybagte og stadig lune.

4. Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.

5. Si evt. lidt flormelis over de let afkølede kager. Og så kan skal de serveres med det samme. Det smager fantastisk sammen med lidt vaniljeis, og evt. hindbærsauce.Ingen kommentarer:

Send en kommentar