onsdag den 28. august 2013

Små Bærmazariner

Disse små søde kager er vildt nemme at lave, og så smager de skønt!
Opskriften er lånt fra Markus Grigo's bog "Grigos Hjemmebag", som er en super fin bog til gode og letlavede kager.


Bærmazariner
 
 
Rækker til 10 stk.
 
Du skal bruge:
10 små portionstærteforme
lidt blødt smør og mel til formene
 
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g usaltet blødt smør
2 små æg
25 g hvedemel
20 g hakkede ristede mandler
 
Fyld:
2 dl piskefløde
Den slags bær du gerne vil bruge
 
 
Sådan gør du:
1. Smør tærteformene med det bløde smør og drys mel over. Bank det overskydende mel af.
2. Rør marcipan og sukker sammen.
3. Tilsæt smøret lidt ad gangen.
4. Pisk æg let sammen og tilsæt det lidt ad gangen.
5. Vend til sidst mel og de hakkede mandler i.
6. Fyld tærteformene 3/4 fyldte.
7. Bag dem i ovnen ved 170 grader i 12-15 minutter. Hvis de mærkes bløde på toppen, er de ikke færdige og skal have længere tid.
 
8. Kagerne tages ud og vendes på hovedet, for at give dem en glat overflade. Kan evt. tages ud af formene.
9. Mens kagerne køles, piskes fløden til flødeskum, som sprøjtes over de afkølede kager.
10. Til sidst pyntes med bær.
 
Kagerne skal spises med det samme.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar