søndag den 30. december 2012

Rocky Road Fudge

Håber i alle havde en dejlig jul!
Jeg elsker julen med alt hvad det indebærer, og selvføgelig skulle der testes en ny opskrift. Jeg havde aldrig prøvet at lave fudge før, og denne opskrift er utrolig nem og smager rigtig lækkert.


Rocky Road Fudge



Du skal bruge:
40g valnødder
40g mandler
0,5 dåse kondenseret mælk
40g skumfiduser (marshmallows)
1 knsp salt
en smule smør
250g blandet mælk/mørk chokolade

Sådan gør du:
1. Hak nødderne groft. Rist dem på en varm, tør pande i nogle sekunder. De må ikke blive brændte.
2. Kom nødderne i en anden skål mens de er varme, og tilsæt smør og salt. Bland til smøret er smeltet.
3. Hak skumfiduserne i mindre stykker.
4. Smelt chokoladen over et vandbad. Når den er smeltet, tilsættes den kondenserede mælk. Røres godt sammen.
5. Hæld nødderne i blandingen, og tilsæt til sidst skumfiduserne.
6. Nu skal massen køles ned, og det gøre bedst ved at tage et lille fad, dæk det med bagepapir og hæld blandingen i. Stil massen i køleskabet indtil den er helt fast (ca. 2-3 timer).
7. Til sidst skæres den ud i ønsket størrelse.

Denne opskrift giver ca. 30-40 små fudge stykker.
Man kan med fordel forboble massen, hvis stykkerne ønskes større. Påkræver dog lidt længere køletid.

1 kommentar:

  1. Hej Monica, fantastisk opskrift, har lige fundet en dåse kondenseret mælk bagerst i et skab og nu skal der laves super lækre rocky road fudge...........uhmmmm...glæder mig.!!!

    SvarSlet