mandag den 19. november 2012

Spandauere


Jo, jeg har fået bagt i den sidste måneds tid, men jeg har simpelthen været dårlig til både at blogge OG huske at tage billeder af mine kreationer.

Jeg har været i en uges praktik hos Andersen Bakery, og her fik jeg virkelig oplevet det travle bagerliv på nært hold. Det var en god og lærerig, men hård oplevelse.
Jeg fik specielt lavet min del af wienerbrød, og med alle de tricks jeg lærte i bageriet, skulle det da afprøves herhjemme også.

Derfor blev det denne gang til en omgang croissanter og spandauer.


SpandauereIngredienser:
50 g gær
3 dl vand
2 æg
1 tsk salt
4 spsk sukker
600 g hvedemel

1 æg til penslingen

 Til selve Indrulningen bruges 500 g smør


Sådan gør du:

1. Rør gæren ud i vandet.

2. Tilsæt æg, salt, sukker og melet lidt ad gangen, til dejen føles let og smidig.

3. Lad den hvile i 15 minutter og rul den derefter ud i en stor firkant.

4. Rul smørret ud mellem to stykker bagepapir til 1 cm tykkelse. Læg smørret på skrå midt på dejen. Fold dejhjørnerne ind over smørret. Lad dejen hvile i 15 minutter.

5. Rul dejen ud igen og læg den sammen igen. Gentag dette 4-5 gange.

6. Rul dejen ud til en stor firkant og skær den i firkanter på 12x12 cm. På hver firkant lægges en klat syltetøj, remonce eller kagecreme midtpå og hjørnene foldes ind mod midten igen. Størrelsen på klatten skal svare til en 5-krone mønt.

7. Lad spandauerne efterhæve i 15 minutter.
8. Pensl med æg og bag dem 12 –15 minutter ved 225 grader. Du kan evt. pynte dem med glasur, lavet af flormelis og vand når de er kølet af.
I min opskrift brugte jeg remonce og kagecreme i midten.

Remonce

Ingredienser:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør

Sådan gør du:
Alle ingredienserne blandes sammen, evt. med en køkkenmaskine, til det hele er en ensartet masse.
Når massen skal på dejen, er det nemmest at bruge en sprøjtepose.Vaniljecreme
(af Mette Blomsterberg)

Ingredienser:
½ vaniljestang, polynesisk
60 g sukker
40 g majsstivelse
½ l sødmælk
2 æggeblommer

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse og pisk det godt med 1 dl af mælken. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen godt.

Kog de resterende 4 dl mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang. Fjern vaniljestangen og tilsæt vaniljeblandingen når mælken koger. Pisk det hele godt nogle sekunder til cremen tykner. Hæld straks den færdigkogte creme op i en kold beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens. Cremen afkøles helt i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.


 Ingen kommentarer:

Send en kommentar