onsdag den 17. oktober 2012

Bog Kage

I fredags stoppede en af mine kollegaer, og for at fejre hende var jeg blevet hyret til at bage en surprise kage til hende. Jeg havde rimeligt frie hænder, men smag var bestemt. Det skulle være chokolade, chokolade og så lidt mere chokolade.

Derfor blev det til en alm. chokolade bund og med lys og mørk chokolade creme i midten.

Jeg havde oprindelig tænkt at lave chokolade ganache, men da kagen ikke ville kunne stå i mit køleskab når den var færdig, blev det til en chokolade-smør creme istedet.

Opskriften lød sådan her:

Chokolade smørcreme

4 stk pasteuriserede æggeblommer.
60 g flormelis.
100 g blødt smør.
100 g smeltet chokolade

Fremgangsmåde:
Æggeblommerne røres godt med flormelis. Smør og den smeltede chokolade blandes i massen.

Det kan laves på forhånd og lægges i fryseren. Eller man kan lægge kagen sammen og komme det hele i fryseren, så har man altid en kage "klar" til pyntning, skal kun tø op.
Kræver ikke at komme på køl som en kage med fløde.Selve chokoladekage opskriften var den jeg også brugte på mit sommerkage kursus hos specialkøbmanden - Sommerkage

Da kagemodtageren er vild med bøger, specielt fantasy, og da grunden til at hun stoppede var at hun skal til London, tænkte jeg at kombinere alle de ting og lave en bogkage.

Jeg har altid gerne ville lave en, og det blev derfor et Harry Potter/ London tema.


Og resultatet af bogkagen:
Tryllestav - lavet af fondant


Måske kender i den fra Quidditch :)

4 kommentarer:

 1. Hold da op! Du har jo talent for det der :O Jeg er mundlam!

  Måske vil du kigge forbi min blog?

  www.vivalavanilla.blogspot.dk

  //Frederikke

  SvarSlet
 2. Hej Monica.
  Jeg vil super gerne følge din blog, men kan det passe, at der ikke er den der "knap" man skal trykke på? Jeg kan simpelthen ikke finde den :-).

  SvarSlet
 3. Rigtig flot ..... jeg vil så gerne lave en bog kage til min datters 18 års fødselsdag, men jeg er meget grøn inde for det her område, ved hvor jeg kan finde hjælp til omslaget og måske til en orm der kommer ligesom op ad kage ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa!

   Det skal du da helt sikkert gøre! Denne her kage er rigtig nem som begynder. Mht. pynt har jeg fået rigtig meget inspiration fra youtube videoer. De er gode til at vise hvordan ting skal gøres.

   Held og lykke med kagen :)

   Slet