torsdag den 9. februar 2012

Mandeltoppe


Idag har vi kun haft om hygiejne i skolen... Så nu er vi allesammen nærmest bakterieforskrækkede og tør aldrig mere nærme os hverken kød, æg, frugt eller sushi... Og så alligevel!
Noget af det er faktisk meget spændende, og jeg lærer en masse om god hygiejne og hvordan man i det hele taget skal klare den, hvis man engang åbner sit eget sted.. Og det er jo drømmen for mig!
Men imens jeg drømmer skal jeg jo også forbedre mig, og jeg ved der er langt igen før jeg bliver den nye Blomsterberg. Apropos Blomsterberg (a ha indledning), havde jeg den ondeste kagetrang idag da vi kom hjem fra skolen, og bladrede lidt i hendes bøger. Jeg faldt over Mandeltoppene, som så rigtig lækre ud, og samtidig utroligt nemme at lave. Og det var de også! Så hvis i ikke gider at stå flere timer i køkkenet for at kreere noget lækkert, så er denne lille godbid helt sikkert et hit:

Mandeltoppe


Ingredienser:
200g rørsukker
100g æggehvider (ca. 2 bægre)
500g rå marcipan
100g grofthakkede mandler

For at lave kransekagemassen:
Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Lad skålen stå en halv time og trække efterfølgende, så sukkeret bliver opløst.
Herefter skal du blande marcipanen sammen med "sukkerhviden", lidt ad gangen indtil det er en ensartet masse.
Du kan evt. bruge en sprøjtepose til at sprøjte kransekagemassen ud på en bageplade med papir på, men du kan også sagtens bare tage en skefuld ad gangen og dele massen op indtil der er ca. 16 små kager.
Kagerne skal nu rulles let i de hakkede mandler, og de skal herefter hvile i ca. en halv time.
Herefter skal toppene formes som trekanter, og dette gøres ved at forme dem med en lille smule vand, da det gør det nemmere at arbejde med.

Toppene skal bages i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 190 grader, eller til de er let gyldne.

Kan opbevares på køl i en beholder med låg i op til 4 dage, eller fryses ned.


(Denne opskrift er lånt fra Mette Blomsterbergs: Søde Sager)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar