mandag den 6. februar 2012

Brød, Brød og atter brød

Endnu engang siger overskriften alt: Vi bagte brød idag!
Vi bagte 4 forskellige slags brød; Valnøddebrød, Trekornsbrød, Grahamsbrød og Sigtebrød.

Resultatet:



Min favorit var trekornsbrødet (den med alle kernerne på), så jeg synes da lige jeg vil dele opskriften med jer:

Trekornsbrød
(Rækker til hele 9 brød, så divider hvis i bare skal have et enkelt :O))

700g vand
300g kærnemælk
75g gær
60g salt
20g sukker
15g dialose (en slags pulver)
200g rugsigtemel
2kg hvedemel
75g røremargarine

Alle ingredienserne blandet og røres godt igennem, evt. med en bagemaskine med dejkrog.
Det hele skal røres sammen i ca. 5 minutter.
Derefter skal den hæve i 30 minutter, hvor du ælter den godt igennem halvvejs.
Formes som et franskbrød og ligges på en bageplade. Her pensles den med vand og du kan evt. drysse sesamfrø over.
Dejen skal i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Så har du et (eller 9) styks lækkert brød :O)





Hvis i er interesseret i hvad vi ellers har lavet det sidste 4 dage, kan jeg også vise lidt fotos af det:


Mazariner og koøjne


en masse snask

Ingen kommentarer:

Send en kommentar