lørdag den 8. juni 2013

Banoffee Cupcake

Sommeren står i sundhedens tegn for mig, med alt hvad det indebærer af sund kost og træning. Så jeg har ikke fået bagt så meget som jeg ønskede, men jeg er så absolut heller ikke stoppet!

Man skal jo huske at forkæle sig selv engang imellem, og disse er for mig ren forkælelse. Mums!
Kan i lide kagen Banoffee Pie, så kan i helt sikkert også lide denne cupcake.


Banoffee Cupcake
 
 
 
 
Nok til ca. 9 store cupcakes
 
Du skal bruge:
60g (usaltet) smør
90g sukker
1 æg
100g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk mælk
1 stor banan
 
1/2 dåse kondenceret mælk/ færdig dulce de leche
1/2 L piskefløde
1 lille banan
Chokolade sauce (evt. oetkers) eller smelt selv
evt. små stykker fudge
 
Sådan gør du:
1. Hvis du ikke har en dulce de leche, og skal lave karamellen selv, så skal du først koge dåsen med kondenseret mælk i 3-4 timer. Yes, det tager lidt tid, men det er ventetiden værd. Husk at dåsen ikke må være åben, og at vandet skal dække dåsen helt mens den koger. Hæld mere vand i undervejs hvis nødvendigt.
 
2. Forvarm ovnen til 160 grader. Find de 9 forme frem.
 
3. Pisk smør og sukker til det har en ensartet konsistens. Mos bananerne med en gaffel og kom det i blandingen sammen med ægget.
 
4. Si melet og bagepulveret i lidt ad gangen, mens mælken hældes i. Husk ikke at overpiske.
 
5. Kom blandingen i muffinformene og bag dem i ca. 25-30 min.
 
6. Når kagerne er kølet helt af, lavet fyldet. Tag en udhuler eller en ske og "grav" et lille hul ned i cupcaken. Hullet skal fyldes med karamelcremen du lavede i trin 1. Dæk hullet til med toppen af kagen.
 
7. Pisk fløden stiv, og sprøjt den ovenpå kagerne. Til sidst kan du dekorere med en skive banan, chokoladesauce og evt. små stykker fudge.
 
 
 
 
 
Her er kagerne, før flødeskummet er på, men hvor jeg har kommet karamelcremen i:
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar