onsdag den 11. april 2012

Tart-licious

Pære tærte


 Siden sidst har det været påske, og jeg har været på en lille tur til Birmingham. Men nu er jeg tilbage, og denne gang med en opskrift på en hulens lækker tærte, som vi lavede i skolen igår.
Vi lavede faktisk hele 7 forskellige tærter, men min yndlings var pære tærten, så i får opskriften herunder. Der ville komme endnu et indlæg med opskriften på en masse grunddeje, så nedenunder står bare det basale:



Du skal bruge:

140 g Linsedej
200 g Mazarinmasse
100 g Pærer
130 g Kransekagemasse
6 g Sukker
Tærteform
Spaghetti tyl (kan undværes, fordel da bare kransekagemassen ud over tærten)
+ Udstikker (brug evt. en mellemstor gryde)
(se indlægget om grunddeje for flere detaljer)

Sådan gør du:

1. Linsedej rulles ned på 3 mm tykkelse og stikkes ud med udstikkeren.
2. Tærteformen fores med linsedejen, og de 200 g mazarinmasse fyldes i.
3. 100 g pærer (skåret i store stykker uden skræl) fordeles ud på massen.
4. 130 g kransekagemasse sprøjtes ud over pærene med en Spaghetti-tyl.
5. Sukker drysses på toppen.
7. Bag tærten ved 190 C grader i ca. 35 min.




Vi lavede bl.a. også Brombær tærter, som så sådan ud:



Hvis man ikke er så meget til pære, så kan det nemt skiftes ud til fx. hindbær, brombær, rababer, æble osv. Her kan man være rigtig kreativ.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar