mandag den 5. marts 2012

Forskelligt guf

Jeg havde jo været lidt dårlig til at skrive på det seneste, og det er absolut ikke fordi vi ikke har haft lavet noget. For lige at opsummere for de sidste 2 uger har jeg lige lidt billeder i kan se. I bunden har jeg tilføjet en opskrift på Macarons, som i også kan se billeder af til sidst.


Mazarin Kage


Roulade
Macarons - Før de er bagte


Macarons


Macarons


Giver ca. 50 macarons! Cremen laves dagen før.

Det skal du bruge:

Til selve Macaronen:
200 g mandelmel
200 g flormelis
2 x 80 g æggehvider
200 g sukker
0,8 dl vand
evt. hvis farve
0,5 stang vanilje

Til Mouseelinecremen med vanilje
5 dl mælk
6 æggeblommer
125 g sukker
80 g smør skåret i små stykker
20 g mel
20 g maizena
0,5 stang vanilje

1. Lav vaniljecremen dagen før. Varm mælken ved svag varme sammen med den halve vanillestang (kornene). I en skål piskes æggeblommer og sukker, herefter tilsættes mel og maizena og der piskes. Hæl den varme mælk ned i blandingen og sæt det hele tilbage i gryden ved svag varme. Rør indtil massen bliver tykkere, ca. 4 minutter. Tag den af varmen og bland smørret i. Hæld cremen i en beholder med låg og stil den i køleskabet til næste dag.
2. Bland mandelmel og flormelis. Bland kornene fra vaniljestangen i. Sæt det til side.
3. Bring vand og sukker i kog i en kasserolle uden at røre. Brug et sukkertermometer og pas på at temperaturen ikke overstiger 110 grader.
4. Pisk 80 g æggehvider stive. Når sukkermassen er oppe på 110 grader tages den af varmen og hældes ned i de piskede æggehvider, mens du pisker med høj hastighed med en elpisker. Bliv ved med at piske til massen er næsten kold.
5. Bland mandel-flormelisblandingen og de 80 g æggehvider, der ikke er pisket, til en masse. Tilsæt evt. hvid farve.
6. Bland en tredjedel af marengsen med mandelmassen, så massen bliver lettere. Tilsæt derefter resten af marengsen og bland til det er en ensartet dej.
7. Hvis du har en tylle så bruge en på 8 mm, ellers klip et rundt hul i en sprøjte- eller plastikpose. Herefter sprøjter du en masse små klatter af samme størrelse på en bageplade med bagepapir på. Husk god afstand.
8. For bedste resultat skal marengense nu stå og passe sig selv i minimum 1 time, gerne 2 før de sættes i ovnen.
9. Forvarm ovnen til 145 grader.
10. Bag kagerne i 13 minutter.
11. Læg kagerne sammen med cremen når de er kølet af. Brug gerne en sprøjtepose med tylle til at fordele cremen i kagerne. Sprøjt kun på den ene halvdel og læg derefter et "låg" ovenpå. Så har du dig en Macaron!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar