Så her får i opskriften på...
Browniekage med hindbærmousse
Du skal bruge:
Til browniebunden
20 cm rund form
60 g smør
120 g mørk chokolade
170 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
50 g hvedemel
1 knsp salt
1. Smelt smør og chokolade i en gryde over et vandbad.
2. Hæld blandingen i en skål og lad det køle en smule af.
3. Tilsæt sukker og rør dejen sammen med et piskeris. Tilsæt herefter æggene, 1 ad gangen.
4. Tilsæt vaniljesukker og vend til sidst hvedemel og salt i dejen med en dejskraber.
5. Smør formen og hæld dejen heri.
6. Kagen skal bages i 25 min. ved 180 grader. Afkøl herefter kagen helt.
Til hindbærmoussen
(Copyright fra himmelske-kager)
250 g hindbær
1 vaniljestang
125 g sukker
Saft fra 1 lime frugt
1/2 L piskefløde
150 g god hvid chokolade
4 blade husblas
1. Kog hindbær, vaniljestang, sukker og limesaft uden låg ca. 15 min. og afkøl massen i køleskab. Minimum i 2 timer!
2.
Husblassen ligges i blød i 1/2 time. Hak chokoladen fint og varm imens
piskefløden op næsten til kogepunktet (ca. 80 grader).
3.
Halvdelen af den varme piskefløde hældes over den hakkede chokolade. Rør
godt til chokoladen smelter. Tilsæt stille og roligt mere og mere
fløde. Husblasen vrides fri fra vand og kommes op i den varme
choko-fløde.
4.
Tildæk fløden med husholdningsfilm, så det går helt ned og dækker toppen
af fløden. Massen skal nu køles helt i køleskabet. Minimum i 3 timer,
men gerne til næste dag.
5.
Efter alt er kølet helt ned, piskes den hvide choko-fløde let og luftigt
med en håndmikser. Tilsæt derefter hindbærmassen og lad det piske med.
Cremen kan nu anvendes i kagen med det samme.
Nu skal kagen samles!
Læg browniebunden i en springform, som dækker helt op ad siden. Hæld nu hindbærmoussen over og sørg for at få en pæn jævn overflade. Stil herefter kagen på køl indtil den skal serveres.
Du kan eventuelt pynte kagen med lidt revet chokolade eller flødeskum. Det er helt op til dig!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar