søndag den 13. april 2014

Gulerodscupcakes

Jeg er virkelig stor fan af cupcakes. Og endnu større fan af gulerodscupcakes!
Derfor blev jeg rigtig glad da jeg afprøvede en ny opskrift, og fandt ud af at den smagte intet mindre end fantastisk. Opskriften er fundet her: Se link. Dog er cream cheese frostingen ikke den samme.
Så den må jeg dele med jer. Grunden til pynten var min fasters jubilæum, så istedet for alm. cupcakes skulle de da lige dekoreres lidt. Men det er altså valgfrit :)

Gulerodscupcakes med cream cheese frosting

Du skal bruge:
2 dl olie
300 g brun farin
4 æg
275 g hvedemel
350 g revne gulerødder
1 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver

Sådan gør du:
1. Olie og farin røres sammen, og herefter piskes æggene i.
2. Bland mel, vaniljesukker, natron, kanel og bagepulver. Pisk det sammen i dejen.
3. Til sidst tilsættes de revne gulerødder.
4. Fyld cupcakeformene halvt op og bag kagerne i ovnen i ca. 20 min. ved 175 grader

Cream Cheese Frostingen:
Du skal bruge:
200 g flødeost (ikke light)
100 g smør (stuetemperatur)
500 g flormelis
4 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:
1. Alle ingredienserne blandes i en skål og piskes til en luftig creme med elpisker.
2. Når du kan trække frostingen op i en spids med din elpisker, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen klar.
3. Hvis frostingen virker for blød kan der evt. tilsættes mere flormelis, men den smager super godt når den er lidt cremet og lækker.
4. Fyld frostingen i en sprøjtepose og frost løs!

Påskekage

I anledningen af mine forældres fødselsdag, fik jeg lov til at lave en kage til dem. Jeg tænkte at da det nu næsten er påsketid, så kunne jeg jo ligeså godt få inkorpereret den idé til kagen. Derfor blev det en påskelagkage. De fik selv lov at vælge kage samt smag, så jeg havde frie hænder mht. pynten.
Dette blev resultatet:


Påskekage

Kagen består af specialkøbmandens chokoladekage, se opskrift her:

Derudover lavede jeg en jordbærmousse, overtrak kagen med chokolade ganache og overtrak kagen med marcipan.

Jordbærmoussen er super nem at lave, og smager fantastisk;

Du skal bruge:

1 pose frosne jordbær
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
4-5 plader husblas
1/2 l fløde

Kog de frosne jordbær sammen med sukker og vaniljesukker.
Husk at røre hele tiden indtil det bliver til en jordbærgrød.
Afkølen massen i køleskabet.
Imens den afkøles lægges 4-5 plader husblas i vand. 
Opvarm halvdelen af jordbærmassen og bland husblassen i.
Vend herefter resten af jordbærene i.
Til sidst blandes massen med fløden, som er pisket stiv, og moussen stilles på køl.

Denne mousse er rigtig god at lave dagen før, så den rigtig kan sætte sig.


Jorden som kaninen graver sig ned i, er lavet at kagerester som jeg smuldrede.