mandag den 27. august 2012

Kage Festival i Valby

I weekenden var jeg til kagefestival i Valby.

Det var den allerførste af slagsen, og selv om der godt kunne være lidt forbedringer til næste år, var det meget hyggeligt.

Jeg var derhenne med en veninde fra mit konditorhold, som for øvrigt stillede op i en cupcake konkurrence og vandt. Sejt!

Dagen bød på forskellige workshops, smagsprøver og flotte kreationer, så jeg fik da lidt inspiration.


Selv billedet er spiseligt!



 

Min veninde Ajlin's vindercupcakes



 
 
 
 
 
Og til sidst et billede af en ugle fra Specialkøbmanden. Synes den var vildt sød:
 
 



 

onsdag den 22. august 2012

Sommerkage

Igår var jeg på Sommerkage kursus hos Specialkøbmanden i Rødovre.

For de af jer som gerne vil gå mere i dybden med kage dekoration mm., så kan jeg helt klart anbefale dem her: http://specialkoebmanden.dk/kagekurser-efteraar-2012-511/

De har kurser i hele landet, og så er prisen helt fornuftige!

Jeg fik som sagt lavet en sommerkage, og den blev sådan her:

 
 
Selve kagen er en chokoladekage, og opskriften er således:
 
 
Chokoladekage
 
Denne opskrift passer til en rund form på 30 cm. og 7½ cm. i dybde eller 2 x 20 cm. rund bageform og 7½ cm. dybe.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 20 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 20 cm.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 40 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 30 cm.

Ingredienser:

  • 465 g. blødt smør
  • 660 g. sukker
  • 2-4 spsk. vaniljeekstrakt (alt efter kvalitet)
  • 6 æg fra stuetemperatur
  • 400 g. hvedemel
  • 320 g. god kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 100 g. god chokolade i stykker. eks. 56% callebaut i knapper eller 55% hakket sorrisi chokolade.
  • evt. 50 g. hakket pecan nødder
  • 6 dl. kærnemælk

Instruktion

Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.
Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske (Wilton har en rigtig god ske til dette) i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.


torsdag den 16. august 2012

Cupcake Mania

Min bror inviterede til housewarming forleden dag, og da jeg altid elsker en undskyldning for at bage kager var dette ingen undtagelse. Da jeg dog ikke havde så meget forberedelsestid, kunne det dog kun begrænses til cupcakes. Men de er jo også lækre!

Jeg fik lavet 4 forskellige slags:
Chokoladebombe med nødder, oreo, jordbær med karamel og blåbær/citron.

Min favorit var klart oreo cupcaken, så jeg vil dele opskriften med jer nedenunder!



 

 

Oreo Cupcakes

(lånt fra cupcakesopskrift.dk)



Ingredienser til 24 Oreo cupcakes:

24 halve oreo kiks med creme siden på
280 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
115 g usaltet, blødt smør
375 g sukker
3 store æggehvider (stuetemperatur)
2 tsk vanilleekstrakt
250 ml mælk
20 Oreo kiks, knust
24 Oreo kiks til pynt – enten de resterende halve eller evt. Oreo Mini
Fremgangsmåde:
Start med at forvarme ovnen til 175 grader.
Gør 24 cupcake forme klar. Læg en halv oreo kiks i bunden af cupcake formen med creme-siden opad.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og stil den til side.
Pisk smør med en elpisker på mellemste hastighed indtil det er blødt og cremet. Hæld sukker i og pisk indtil blandingen er let og luftig. Pisk herefter æggehviderne i én efter én.
Tilsæt vanilleekstrakt og når det er godt blandet i dejen så tilsætter du halvdelen af melblandingen. Pisk indtil det er rørt ud. Herefter tilsætter du mælken og derefter resten af melblandingen. Når det er pisket godt sammen tilsætter du de knuste Oreo kiks og vender dem forsigtigt rundt med en dejskraber.
Fyld dine cupcake forme 1/2 eller 2/3 op med dejblandingen og bag dem 15-20 min.
Køl dem af på en bagerist og lad dem køle helt af inden du pynter dem.
Lav din yndlings frosting og bland evt. hakkede oreo kiks i. Pynt til sidst med en oreo kiks på toppen
 
 
Til frostingen lavede jeg chokoladeganache.
Det er meget simpelt!
Du skal bruge:
En halv liter piskefløde + en plade chokolade.
Piskefløden kommes i en gryde, og når den koger tages gryden af og chokoladen røres i.
Når det er helt smeltet sammen, skal ganachen på køl. (Husk endelig at komme film på, som skal dække helt ned til ganachen! Derved undgås kondens)
Efter ca. 3 timer (gerne længere), er den klar og skal bare piskes op (ligesom med flødeskum).

onsdag den 8. august 2012

Kage til mor

Jeg fandt lige en kage frem fra gemmerne som jeg ikke lige har fået vist endnu.
Denne kage var til min mor, på mors dag.

Den består af chokoladebunde med chokolade ganache.