fredag den 20. april 2012

Min første bryllupskage

Yeah!

Som overskriften antyder, har vi i den sidste uges tid fået lov til at lave bryllupskager. Det havde jeg personligt glædet mig enormt meget til, da jeg elsker at dekorere kager. Vi blev inddelt i 4 grupper, og så måtte hver gruppe ellers selv bestemme udseendet. Smagen var bestemt, men det gjorde bestemt ikke noget, da det var en rigtig lækker Nougat-Creme vi fik i vores. Den kan klart anbefales.

Resultatet:




Opskriften på Konditorcremen:
(Skal laves dagen før)

800 g piskefløde
400 g Nougat (gerne odense grand cru)

1. Fløden koges op og nougaten tilsættes.
2. Der røres i massen indtil den begynder at koge igen.
3. Massen afkøles med film over.

På dagen: Den kolde nougatmasse piskes op.

2000 g Odense creme delight
20 g cognac

1. Creme Delight piskes let og vendes forsigtigt i massen hvorefter cognacen tilsættes.

onsdag den 11. april 2012

Lækre kagebøger!

Så har jeg bestilt kagebøger!

Nu har jeg virkelig sparet, sparet, sparet i de sidste måneder så nu synes jeg at jeg fortjente en lille gave (eller 3). Så jeg har købt 3 kagebøger fra Adlibris, og da jeg kender dem i forvejen ved jeg at de er rigtig gode! Så dem vil jeg anbefale, hvis der er andre der har en lille kagemus gemt i maven.



Tart-licious

Pære tærte


 Siden sidst har det været påske, og jeg har været på en lille tur til Birmingham. Men nu er jeg tilbage, og denne gang med en opskrift på en hulens lækker tærte, som vi lavede i skolen igår.
Vi lavede faktisk hele 7 forskellige tærter, men min yndlings var pære tærten, så i får opskriften herunder. Der ville komme endnu et indlæg med opskriften på en masse grunddeje, så nedenunder står bare det basale:



Du skal bruge:

140 g Linsedej
200 g Mazarinmasse
100 g Pærer
130 g Kransekagemasse
6 g Sukker
Tærteform
Spaghetti tyl (kan undværes, fordel da bare kransekagemassen ud over tærten)
+ Udstikker (brug evt. en mellemstor gryde)
(se indlægget om grunddeje for flere detaljer)

Sådan gør du:

1. Linsedej rulles ned på 3 mm tykkelse og stikkes ud med udstikkeren.
2. Tærteformen fores med linsedejen, og de 200 g mazarinmasse fyldes i.
3. 100 g pærer (skåret i store stykker uden skræl) fordeles ud på massen.
4. 130 g kransekagemasse sprøjtes ud over pærene med en Spaghetti-tyl.
5. Sukker drysses på toppen.
7. Bag tærten ved 190 C grader i ca. 35 min.




Vi lavede bl.a. også Brombær tærter, som så sådan ud:



Hvis man ikke er så meget til pære, så kan det nemt skiftes ud til fx. hindbær, brombær, rababer, æble osv. Her kan man være rigtig kreativ.